سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کودکان از چه سنی می توانند عسل مصرف کنند؟

آیا از عوارض مصرف عسل برای کودکان اطلاع دارید و می دانید کودکان از چه زمانی میتوانند عسل بخورند؟ کودکان از زمانی که یک سال سن آنها پر شود و نه زودتر از آن می توانند عسل مصرف کنند. با ما همراه باشید تا درباره عوارض مصرف عسل برای کودکان کمتر از یک سال نکاتی را مطرح کنیم.

اغلب این سوال را میشنوم که: [بچه ها کی میتوانند عسل بخورند؟ اصلا چه فرقی میکند؟ مگر خوراکی طبیعی نیست؟ پس نباید تفاوتی برای کودک و بزرگسال داشته باشد.] در حالی که بر خلاف تصور عموم مردم، بدن نوزادان هنوز در حال تکامل است و نمیتوانند خیلی فعالیت ها مثل گوارش را مانند بزرگسالان یا کودکان کمی بزرگتر انجام دهند.

مصرف عسل برای نوزادان

از آنجایی که عسل یک محصول طبیعی و استرلیزه نشده است، ممکن است تخم باکتری ای به نام کلستریدیوم بوتولینوم را در خود داشته باشد. البته هر عسل خام یا غیر خامی دارای این باکتری نیست، فقط ممکن است بعضی اوقات تخم آن در بعضی عسل ها یافت شود. این باکتری میتواند بدون تولید سموم در عسل دوام بیاورد.

کودکان از چه سنی می توانند عسل مصرف کنند؟

معده ی نوزادان زیر 12 ماه هنوز کامل رشد نکرده و وقتی این باکتری به آن وارد شود میتواند در آنجا رشد کرده و سمی تولید کند که منجر به بیماری کشنده ای به نام بوتولیسم میشود. برای مثال در آلمان سالی یک مورد بوتولیسم گزارش میشود که البته بخاطر مصرف زیاد عسل توسط مردم این کشور است. بعضی عرضه کنندگان عسل طبیعی مثل عسل آهوتا، برچسبی روی بسته بندی عسل میزنند که میگوید: «نباید به اطفال زیر 12 ماه عسل بدهید

عوارض مصرف عسل برای کودکان

با این حال در بسیاری از کشورها قانونی برای ضرورت چنین هشداری روی بسته بندی عسل وجود ندارد.

بعد از گذشت یک سال، معده ی نوزاد کاملا رشد کرده و میتواند تخم باکتری ها را گوارش کند پس دیگر خطر ابتلا به بوتولیسم وجود ندارد. کودکان باید عسل بخورند پس بهتر است از مقدار کم شروع کنید، یک روز فاصله بیاندازید، و سپس دوباره کمی عسل به او بدهید. عسل برای کودکان فواید خارق العاده ای دارد.

تاثیرات مثبت مصرف عسل برای کودکان

اگر با عوارض مصرف عسل برای کودکان آشنا هستید و شجاعت این را دارید که به نوزاد زیر 12 ماهه خود در سال اول زندگی اش عسل بدهید،( یا تصمیم گرفته اید که عسل درمانی تایید شده پزشکی، که کمی جلوتر در این مقاله درباره ی آن میخوانید، را تهیه کنید،) باید بدانید که تحقیقات بسیاری در این باره انجام شده و نتایج آنها نشان میدهد که نوزادانی که عسل بخشی از برنامه غذایی شان بوده:

– فرآیند خون سازی بهتری داشتند. (افزایش میزان هموگلوبین و بهبود جذب کلسیم در خون)

– روند افزایش وزن بهتری داشتند. (در مقایسه با وقتی که ساکارز مصرف کنند)

– کمتر بالا آوردند

– رنگ پوست شفاف تری داشتند

– هیچ مشکل گوارشی تجربه نکرده اند

– نسبت به بیماری ها حساسیت کمتری داشتند

تمام تأثیرات مثبت عسل روی برنامه غذایی اطفال ناشی است از تأثیری که الیگوساکاریدها روی ارگانیسم های اسیدوفیلیک گیاهی سرشار از بیفیدو باکترهای² B میگذارند. یک گوارش سالم یعنی جذب مواد مورد نیاز و در نتیجه سلامت و رشد بهتر نوزاد.

ناگفته نماند که خطر ورود باکتری بوتولینوم هنوز وجود دارد پس بهتر است صبر کنیم تا یک سال کودک پر شود، بعد با خیال راحت به او عسل دهیم.

عسل تایید شده و مخصوص نوزادان

عوارض مصرف عسل برای کودکان

نوعی عسل در کشورهای اروپایی وجود دارد که بعد از اینکه عسل را برای یافتن آلودگی های میکروبیولوژی مورد آزمایش قرار دادند و محتوی آب و ترکیب فیتوشیمیایی آن را محک زدند، در ادامه یک پرتو تابانی گاما نیز روی آن انجام میشود، که فرآیندی است که هرگونه تخم باقیمانده ی میکروب در عسل را بدون کاهش خواص مفید آن از بین میبرد.

این نوع عسل معمولا برای ترکیب با مرهم ها، کرم ها یا هر گونه داروی موضعی برای درمان ناراحتی های پوستی، درست میشود، اما در شیشه ها و بسته بندی جداگانه نیز قابل دسترس است. برای بزرگسالان مصرف نصف قاشق چای خوری آن کافیست پس برای نوزادان خیلی کم تر از آن باید مصرف شود، در حد چند قطره.

اما میتوانید با خیال راحت به صورت موضعی از آن استفاده کنید. مطمئنا آکنه ی نوزادتان را درمان میکند! (نوزادان آکنه نمیزنند، این فقط شوخی نویسنده مقاله است)

در این سن داروهای آلوپاتی زیادی نیستند که بتوان از آنها بدون عوارض جانبی روی پوست کودک استفاده کرد. و آنهایی هم که وجود دارند زیاد خوب و موثر نیستند… پس این عسل که در درمان مشکلات پوستی بسیار موثر است، چاره ی کار شماست. میتوانید امتحانش کنید.


خواص درمانی زنجبیل و عسل

عسل و زنجبیل بعنوان ترکیبی نیروبخش و مفید در سرتاسر جهان شناخته شده است. در ذیل توضیحات بیشتری درباره خواص زنجبیل و عسل ارائه خواهیم داد. خود زنجبیل به تنهایی فواید زیادی دارد اما وقتی با عسل ترکیب شود فواید بسیار بیشتری برای انسان دارد. در حال حاضر گیاهان طبیعی بعنوان موثرترین روش درمان برخی بیماری ها بصورت طبیعی مورد توجه قرار گرفته اند.

یکی از گیاهانی که در حال حاضر عموما برای درمان و شفا مورد استفاده قرار میگیرد زنجبیل است. زنجبیل بدلیل خواص درمانی مشابه‌ با هِل و زردچوبه برای سلامتی انسان بسیار مفید است. این خواص همچنین دلیل این هستند که زنجبیل قابل خوردن با غذا و نوشیدنی ها و حتی بعنوان دارو است.

نام علمی گیاه زنجبیل Zingiber Officinale است. در قاره ی آسیا شهرت دارد و بعنوان ممتاز ترین گیاه برای درمان بسیاری از بیماری ها شناخته شده است. برای مثال در چین، پس از کشف این که در آب و بصورت مایع کاربرد دارد از آن برای درست کردن معجون های دارویی استفاده میکردند. از زمان های بسیار قدیم در طب باستانی از آن استفاده میشده. در کره، ژاپن و هند نیز چنین اتفاقی رخ داد. آنها نیز از دیرباز از زنجبیل بعنوان یکی از بهترین داروهای طبیعی برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده میکردند.

خواص زنجبیل و عسل

از خیلی وقت پیش، زنجبیل مورد بررسی اساسی پزشکی قرار گرفته است. از آنجایی که سرشار از مواد شیمیایی است. مزایای درمانی آن به خوبی شناخته شده است. خواص اصلی آن آنتی اکسیدانی و ضد قارچ هستند که ثابت میکنند زنجبیل بعنوان دارویی طبیعی میتواند زندگی انسان را سرشار از شادابی کند. از آنجایی که زنجبیل بعنوان گیاهی چند کارآمدی شناخته شده، بسیاری از محققان سعی کرده اند فواید آن در صورت ترکیب با مواد پر خاصیت دیگر همچون عسل را ثابت کنند.

خواص زنجبیل و عسل

1 – ضد میکروب برای جلوگیری از مشکلات دندان

آنتی بیوتیک ها نقش مهمی در کنترل فعالیت عفونت در بدن ایفا می کنند. داروی گیاهی درست شده از عسل و زنجبیل به عنوان ضد میکروبی موثر استفاده می شود. زنجبیل به عنوان گیاه چند کار آمد در جهان شناخته شده است، در حالی که عسل یا Apis mellifera (عسل زنبور اروپایی) به عنوان دارویی سازگار با طبیعت شناخته شده است و برای درمان زخم ها و زخم معده مفید است. در ادامه، مطالعات نشان داده که عسل حتی می تواند عفونت های گوارشی و عفونت چشم را نیز درمان کند.

مطالعه ای که در مورد عسل و زنجبیل انجام شده است نشان داده که خاصیت ضد باکتریایی و انسجام عسل بخاطر ترکیب آن با هیدروژن پراکسید است که در عسل هم تولید می شود. هیدروژن پراکسید، اسید گلوکونیک را بوجود می آورد که به طور بالقوه برای درمان مشکلات دندان مفید است. این پژوهش ثابت کرد که اثر متقابل بین زنجبیل و عسل بر فعالیت ضد میکروبی تاثیر می گذارد که به وضوح مشکل دندان ها را از بین می برد. همچنین برای درمان درد و سوزش دهان و گلو مفید است.

2 – ضد التهاب

زنجبیل حاوی صمغی چرب در ریشه خود میباشد که این صمغ چرب آن را به گیاهی با خاصیت ضد التهاب تبدیل میکند. خود عسل نیز آنتی بیوتیک هایی دارد که درواقع منجر به درمان التهاب میشوند. به احتمال زیاد ترکیب عسل با زنجبیل قابلیت بسیار بالایی در درمان درد عضلات یا دیگر دردهای مفصلی دارد.

بعضی از مطالعات نشان داده که زنجبیل می تواند فعالیت های التهابی را در سطح سلولی تحت تأثیر قرار بدهد. قرمزی زنجبیل و عسل خامنیز به عنوان درمان موثر برای التهاب مزمن استفاده می شود. این مطالعه خود، ثابت کرد که اغلب بیماران آرتروز پس از مصرف ترکیب زنجبیل و عسل، بهبود یافتند.

روغن زنجبیل به عنوان دارویی موثر برای درمان زخم ها و همچنین مشکلات مفصلی شناخته شده است. به همین دلیل ترکیب زنجبیل و عسل نیز برای درمان فعالیت های التهابی که در بالا ذکر شد بسیار مفید است.

فواید عسل و زنجبیل

3 – تسکین دردهای دوره ی ماهانه

از طریق فواید زنجبیل و عسل کشف شد که برای مقابله با مشکلات قاعدگی نیز مفید است. ترکیبات زنجبیل می تواند به کاهش درد ناشی از قاعدگی های دردناک کمک کند. پژوهشی هم همین موضوع را بررسی کرده و ثابت کرد که ترکیب زنجبیل و عسل می تواند باعث کاهش و حتی جلوگیری از علائم قاعدگی دردناک شود.

4 – درمان میگرن و مشکلات مفصلی

میگرن مشکلی جدی نیست. اما در زمان های باستان، مردم همیشه از گیاهان طبیعی برای درمان میگرن استفاده می کردند. میگرن می تواند توسط داروهای طبیعی مانند زنجبیل درمان شود.

در حالی که مطالعات اخیر نیز نشان داد که ترکیب زنجبیل و عسل می تواند اثرات زیادی بر روی سر داشته باشد. نه تنها میگرن را درمان می کند، بلکه برای مغز نیز مفید است. حتی کسانی که همیشه از میگرن رنج می بردند، مشکل شان زمانی که شروع به مصرف منظم زنجبیل و عسل کردند، برطرف شد.

5 – جلوگیری از سکته ی مغزی

سکته مغزی یکی از خطرناک ترین و جدی ترین بیماری ها در سراسر جهان است. بسیاری از محققان پزشکی در تلاش اند تا داروهای موثری برای درمان این مشکل جدی خون را پیدا کنند. یکی از تحقیقات ثابت کرد که ترکیب زنجبیل و عسل می تواند از سکته مغزی جلوگیری کند.

به علت قابلیت ضد انعقاد خون در زنجبیل و عسل است که این ترکیب می تواند این بیماری خطرناک را درمان کند. هنگامی که آن ها با هم مخلوط شوند، فواید مهمی برای جلوگیری از بیماری مانند سکته مغزی بوجود می آورند.

6 – درمان مشکلات تنفسی

اثر ترکیب زنجبیل و عسل می تواند سلامت انسان را بهبود بخشد. مخلوط زنجبیل و عسل می تواند سرفه، گلودرد و سوزش و درد دهان و حتی سرماخوردگی را درمان کند. خوردن زنجبیل و عسل بصورت مخلوط بدن را از سرماخوردگی پاک می سازد و در درمان مشکلات تنفسی موثر است.

عسل و زنجبیل

7 – تقویت سیستم ایمنی

ترکیب زنجبیل و عسل نه تنها خوشمزه است بلکه به عنوان نوشیدنی روزانه مصرف می شود. همچنین برای سلامتی به ویژه در تقویت سیستم ایمنی مفید است. ترکیب عسل و زنجبیل می تواند تولید گلبول های سفید را افزایش دهد که در واقع باعث افزایش عملکرد سیستم ایمنی بدن می شود.

8 – پیشگیری از سرطان

با بحث درباره سیستم ایمنی به بیماری ای بسیار جدی رسیدیم، که نامش سرطان است. در حال حاضر محققانی هستند که میگویند زنجبیل میتواند از پیشرفت فعالیت سلول های سرطانی در بدن جلوگیری کند. عسل-زنجبیل ترکیبی قدرتمند و  ضد سرطان است که در مقابل رشد سلول های سرطانی مبارزه میکند.

خوردن عسل و زنجبیل حقیقتا جلوی ریشه اصلی فعالیت سرطان در بدن را میگیرد. بعنوان راه طبیعی درمان سرطان توصیه میشود. همچنین تحقیقاتی مشخص کرد که ترکیب عسل و زنجبیل نه تنها در حال جلوگیری از سرطان است بلکه بدن را در مقابل عوارض شیمی درمانی نیز مقاوم میسازد. به همین صورت عسل و زنجبیل برای درمان سرطان سینه، سرطان روده بزرگ و حتی سرطان پروستات نیز موثر است.

درمان بیماری ها با زنجبیل و عسل

9 – درمان دیابت

یکی دیگر از مزایای ترکیب زنجبیل و عسل این است که می تواند از دیابت جلوگیری و آن را درمان کند. می تواند حساسیت انسولین را افزایش دهد. همچنین قابلیت تعادل و حفظ میزان مناسب قند خون را نیز داراست.

همچنین نتایج پژوهشی نشان داد که ترکیب زنجبیل و عسل برای کنترل قند خون بسیار موثر است زیرا باعث افزایش جذب گلوکز به سلول های ماهیچه ای می شود. پس مصرف ترکیب زنجبیل و عسل باعث جلوگیری از دیابت و کاهش میزان قند خون و LDL کلسترول می شود.

10 – درمان آسم

مخلوط زنجبیل و عسل داروی آسم هم هست. فواید سلامتی عسل و زنجبیل خواص زیادی برای درمان آسم دارد. خس خس را نیز درمان می کند. عملکرد این ترکیب در درمان مشکلات تنفسی نشان دهنده مزایای بالقوه آن در درمان آسم است.

خواص درمانی زنجبیل و عسل

ترکیب زنجبیل و عسل می تواند آنزیم هایی که در اطراف عضلات راه هوایی قرار می گیرند را مهار کند و همچنین آنزیم های دیگری را فعال می کند که برای شل کردن آنها کارآمدند.

عوارض مصرف ترکیب عسل و زنجبیل

ترکیب زنجبیل و عسل به طور گسترده ای غنی از ویتامین های سالم و دیگر اجزای مفید شناخته شده است که برای سلامت انسان مفید هستند. در مقابل، اگر بیش از حد از آن مصرف کنید، اثرات آن کمی غیر دوستانه خواهد بود زیرا ممکن است برخی از عوارض جانبی مانند مشکل گاز معده، درد معده، درد در دهان و همچنین گلو داشته باشد و همچنین باعث تحریک دهان بویژه زبان می شود.

بنابراین، اگر با دکتر درباره مقدار مصرف ترکیب زنجبیل و عسل مشورت کنید بهتر است.


عسل تیره رنگ بهتر است یا روشن؟

 

عسل تیره در عین حالی که طعم شدیدتر و غنی تری دارد، حاوی مواد مغذی مانند ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های بیشتری هم میباشد. دانشمندان دانشگاه ایلینوی، گندم سیاه ایالت ایلینوی را با مریم گلی ایالت کالیفرنیا مقایسه کردند و متوجه شدند گندم سیاه بیست برابر بیشتر از مریم گلی آنتی اکسیدان دارد.

با این حال رنگ عسل با گذشت زمان و با در معرض حرارت قرار گرفتن نیز عوض می شود. عسلی که در دمای بالاتر نگهداری شود تیره تر میشود. عسلی که در انبار نگهداری میشود ممکن است پس از مدتی شکرک بزند و بعد میزان تیرگی آن به اندازه ی کریستال های شکرک بستگی خواهد داشت.

برترین رنگ عسل چیسترنگ عسل به منبع گلی که زنبورها از آن شهد جمع میکنند و مواد معدنی و یک سری مولفه های دیگر بستگی دارد.

کریستال های شکرک ریز تر رنگ روشن تری دارند و به همین خاطر است که عسل خامه ای (عسلی که تمام آن حالت شکرک دارد) بیشتر ظاهری مات و رنگ روشن مایل به زرد کمرنگ یا سفید دارد.

رنگ عسل را چگونه اندازه میگیرند؟

رنگ عسل در مقیاسی به نام مقیاس Pfund درجه بندی می شود. یک درجه بندی رنگ Pfund یک ابزار شیشه ای کهربایی است که درجه بندی رنگی است که از روشن به تیره میرود. رنگ عسل را با ریختن آن در یک ظرف و مقایسه آن با درجه بندی Pfund میسنجند.

جایی که همخوانی رنگ عسل با مقیاس اندازه گیری میشود یکی از سر های ابزار است. چنین اندازه گیری، برای عسل از 0 تا 140 میلی متر رنگ تعیین میکند.

روش دیگری برای تشخیص رنگ عسل، استفاده از دستگاه مقایسه ی بصری (مارک Lovibond) است. در این روش یک پرتو نور به عسل تابانده و رنگ آن با یک نمونه رنگی استاندارد مقایسه میشود.

آیا رنگ عسل روی کیفیت آن اثر میگذارد؟

با اینکه رنگ عسل جزو اصول سیستم USDA نیست، بسیاری از عرضه کنندگان و مصرف کنندگان عسل به آن علاقه مند اند. عسل رنگ روشن معمولا دارای طعمی ملایم است، درحالیکه عسل سیاه رنگ معمولا طعم قوی تری دارد.

جدای از طعم، رنگ عسل هم میتواند میزان آنتی اکسیدان های موجود در آن را تعیین کند. معمولا تراکم آنتی اکسیدان ها در عسل تیره بیشتر از عسل رنگ روشن است.

 


عسل درمانی و دیابت

عسل و بیماری دیابت  
*تحمل رژیم های غذائی محدوده شده و فاقد شیرینی برای بیماران دیابتی بسیار دشوار وطاقت فرسا است .درصورتی که یک بیمار دیابتی جهت کسب انرژی روزانه وفعالیت های مغزی نیاز به کربوهیدراتها وقند دارد!

* درصورتی که این بیماران جهت شیرین ساختن نوشیدنیها وتامین قند مورد نیازبدن خود ازعسل استفاده کنند ویابه عبارتی عسل رابه عنوان شیرینی مورد نیاز خود انتخاب کنند در سلامتی خودگام موثری رابرداشته اند.

* یکی از مهمترین قندهای که باعث شیرینی عسل میگردد فرکتوزیا قند میوه است.فرکتوز قندی است که برای جذب به سلول های بدن نیازیبه انسولین نداشته وازجمله قندهای طبیعی مفید برای بیماران دیابتی می باشد .از طرف دیگر بامصرف عسل قند خون (گلوکز)به سرعت افزایش نمی یابد .تحقیقات نشان داده است که عسل( GI) پایین تری نسبت به سایر قندهای طبیعی ومصنوعی وحتی برنج ونان می باشد.شاخصGI)) تعیین کننده سرعت افزایش قند خون پس از مصرف موارد قندی می باشد.بنابراین مصرف عسل طبیعی به صورت کنترل شده برای بیماران دیابتی مناسب می باشد.علاوه براین عسل دارای موارد موثر متفاوتی می باشد که به رفع ناراحتی های ناشی از افزایش قند خون کمک می کند. 

****این خاصیت در عسل های که دارای فرکتوز بیشتری هستند از جمله عسل اویشن وسیاهدانه بیشتر دیده شده است****

بهترین رنگ عسل چیست؟

بهترین رنگ عسل مسئله ای است که برای خیلی از افراد اهمیت دارد. بطور خلاصه عسل رنگ روشن، طعم ملایم تری دارد درحالی کهعسل تیره رنگ دارای طعمی شدید و قوی است. بگذارید بیشتر به شرح موضوع بپردازیم.

پیش از اینکه عسل به مایع شیرینی که میشناسیم تبدیل شود هدف اصلی فرآیند از اینجا شروع میشود که گل ها و گیاهانی هستند که گرده افشانی آنها توسط زنبورها صورت میگیرد. در مقابل این گرده افشانی، گل ها برای زنبورها شهد تولید می کنند. شهد گل ها معمولا بیشتر از قند تشکیل شده که زنبورها از این قند ها به همراه برخی مواد جزئی دیگر مربوط به هم در تولید عسل استفاده میکنند.

عسل تیره رنگ یا روشن

رنگ، طعم و حتی بوی عسل میتواند بسته به نوع و محل استخراج شهد، بسیار مختلف باشد. بعلاوه، آب و هوا نیز میتواند در نتایج نهایی تاثیر بگذارد. در واقع حتی اگر یک گل هر سال در یک زمان و در همان مکان دوباره شکوفه داده و شهد تولید کند، شهد آن ممکن است با دفعه قبل کمی متفاوت باشد.

وقتی زنبورها فقط از یک جا شهد جمع آوری کنند، به آن عسل تک گل (یا مونوفلورال) میگوییم، مثل عسل آویشن، عسل کتیرا، عسل مرکبات .

عسلی که شهد آن از مکان های مختلف و گل های مختلف تهیه شده باشد نیز عسل چند گیاه (یا پُلی فلورال) مینامیم. عسل چهل گیاه یا عسل کوهستان عسلی سبک و کم رنگ است که بسیار رایج میباشد.

بهترین رنگ عسل ، چه رنگی است؟

در واقع چیزی به عنوان بهترین رنگ عسل وجود ندارد زیرا رنگ عسل میتواند روشن، تیره، یا بین این دو باشد. همانطور که قبلا مشخص کردیم هرچه عسل تیره تر باشد طعم آن شدید تر و قابل تشخیص تر خواهد بود اما نباید این طور فکر کنید که بهترین رنگ عسل ، تیره است و عسل های تیره بر عسل های روشن برتری دارد.

عسل رنگ روشن، مثل عسل یونجه که قبلا به آن اشاره شد، برای شیرین کردن چای یا غلات صبحانه مناسب است درحالی که عسل تیره رنگی همچون عسل شوید برای بلغور جو و نان های مختلف بهتر است. کاربرد عسل تیره با شکر قهوه ای چندان متفاوت نیست.

رنگ مابین عسل تیره و روشن، کهربایی است، که میتواند از گل هایی چون گل گندم زرد، مریم گلی، یا گون بدست آید.

سلیقه افراد در انتخاب رنگ تیره یا روشن عسل نیز عموما به محل زندگی آنها بستگی دارد، مثلا مردم آمریکا عسل های کمرنگ تر و شفاف تر را ترجیح میدهند، درحالی که اروپایی ها بیشتر به طعم های شدیدتر و پیچیده تر عسل های تیره رنگ تمایل دارند.

بهترین رنگ عسلبهترین رنگ عسل طبیعی

لازم به ذکر است، با اینکه به طور کلی رنگ روشن تر به معنی طعم ملایم تر است، این اصل استثناهایی هم دارد. بعضی از انواع عسل های دارای طعم خاص و شدید، مثل عسل شکوفه درخت نمدار رنگ روشنی دارند. درحالیکه عسل خوش طعم و ملایمی چون عسل درخت لاله (گونه) میتواند خیلی هم تیره رنگ باشد.

توصیه ما این است که بدنبال بهترین رنگ عسل نباشید زیرا رنگ عسل نمیتواند تعیین کننده کیفیت آن باشد و با حرارت و یا با گذشت زمان در انبار، رنگ عسل میتواند از روشن به تیره تغییر کند.