سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کودکان از چه سنی می توانند عسل مصرف کنند؟

آیا از عوارض مصرف عسل برای کودکان اطلاع دارید و می دانید کودکان از چه زمانی میتوانند عسل بخورند؟ کودکان از زمانی که یک سال سن آنها پر شود و نه زودتر از آن می توانند عسل مصرف کنند. با ما همراه باشید تا درباره عوارض مصرف عسل برای کودکان کمتر از یک سال نکاتی را مطرح کنیم.

اغلب این سوال را میشنوم که: [بچه ها کی میتوانند عسل بخورند؟ اصلا چه فرقی میکند؟ مگر خوراکی طبیعی نیست؟ پس نباید تفاوتی برای کودک و بزرگسال داشته باشد.] در حالی که بر خلاف تصور عموم مردم، بدن نوزادان هنوز در حال تکامل است و نمیتوانند خیلی فعالیت ها مثل گوارش را مانند بزرگسالان یا کودکان کمی بزرگتر انجام دهند.

مصرف عسل برای نوزادان

از آنجایی که عسل یک محصول طبیعی و استرلیزه نشده است، ممکن است تخم باکتری ای به نام کلستریدیوم بوتولینوم را در خود داشته باشد. البته هر عسل خام یا غیر خامی دارای این باکتری نیست، فقط ممکن است بعضی اوقات تخم آن در بعضی عسل ها یافت شود. این باکتری میتواند بدون تولید سموم در عسل دوام بیاورد.

کودکان از چه سنی می توانند عسل مصرف کنند؟

معده ی نوزادان زیر 12 ماه هنوز کامل رشد نکرده و وقتی این باکتری به آن وارد شود میتواند در آنجا رشد کرده و سمی تولید کند که منجر به بیماری کشنده ای به نام بوتولیسم میشود. برای مثال در آلمان سالی یک مورد بوتولیسم گزارش میشود که البته بخاطر مصرف زیاد عسل توسط مردم این کشور است. بعضی عرضه کنندگان عسل طبیعی مثل عسل آهوتا، برچسبی روی بسته بندی عسل میزنند که میگوید: «نباید به اطفال زیر 12 ماه عسل بدهید

عوارض مصرف عسل برای کودکان

با این حال در بسیاری از کشورها قانونی برای ضرورت چنین هشداری روی بسته بندی عسل وجود ندارد.

بعد از گذشت یک سال، معده ی نوزاد کاملا رشد کرده و میتواند تخم باکتری ها را گوارش کند پس دیگر خطر ابتلا به بوتولیسم وجود ندارد. کودکان باید عسل بخورند پس بهتر است از مقدار کم شروع کنید، یک روز فاصله بیاندازید، و سپس دوباره کمی عسل به او بدهید. عسل برای کودکان فواید خارق العاده ای دارد.

تاثیرات مثبت مصرف عسل برای کودکان

اگر با عوارض مصرف عسل برای کودکان آشنا هستید و شجاعت این را دارید که به نوزاد زیر 12 ماهه خود در سال اول زندگی اش عسل بدهید،( یا تصمیم گرفته اید که عسل درمانی تایید شده پزشکی، که کمی جلوتر در این مقاله درباره ی آن میخوانید، را تهیه کنید،) باید بدانید که تحقیقات بسیاری در این باره انجام شده و نتایج آنها نشان میدهد که نوزادانی که عسل بخشی از برنامه غذایی شان بوده:

– فرآیند خون سازی بهتری داشتند. (افزایش میزان هموگلوبین و بهبود جذب کلسیم در خون)

– روند افزایش وزن بهتری داشتند. (در مقایسه با وقتی که ساکارز مصرف کنند)

– کمتر بالا آوردند

– رنگ پوست شفاف تری داشتند

– هیچ مشکل گوارشی تجربه نکرده اند

– نسبت به بیماری ها حساسیت کمتری داشتند

تمام تأثیرات مثبت عسل روی برنامه غذایی اطفال ناشی است از تأثیری که الیگوساکاریدها روی ارگانیسم های اسیدوفیلیک گیاهی سرشار از بیفیدو باکترهای² B میگذارند. یک گوارش سالم یعنی جذب مواد مورد نیاز و در نتیجه سلامت و رشد بهتر نوزاد.

ناگفته نماند که خطر ورود باکتری بوتولینوم هنوز وجود دارد پس بهتر است صبر کنیم تا یک سال کودک پر شود، بعد با خیال راحت به او عسل دهیم.

عسل تایید شده و مخصوص نوزادان

عوارض مصرف عسل برای کودکان

نوعی عسل در کشورهای اروپایی وجود دارد که بعد از اینکه عسل را برای یافتن آلودگی های میکروبیولوژی مورد آزمایش قرار دادند و محتوی آب و ترکیب فیتوشیمیایی آن را محک زدند، در ادامه یک پرتو تابانی گاما نیز روی آن انجام میشود، که فرآیندی است که هرگونه تخم باقیمانده ی میکروب در عسل را بدون کاهش خواص مفید آن از بین میبرد.

این نوع عسل معمولا برای ترکیب با مرهم ها، کرم ها یا هر گونه داروی موضعی برای درمان ناراحتی های پوستی، درست میشود، اما در شیشه ها و بسته بندی جداگانه نیز قابل دسترس است. برای بزرگسالان مصرف نصف قاشق چای خوری آن کافیست پس برای نوزادان خیلی کم تر از آن باید مصرف شود، در حد چند قطره.

اما میتوانید با خیال راحت به صورت موضعی از آن استفاده کنید. مطمئنا آکنه ی نوزادتان را درمان میکند! (نوزادان آکنه نمیزنند، این فقط شوخی نویسنده مقاله است)

در این سن داروهای آلوپاتی زیادی نیستند که بتوان از آنها بدون عوارض جانبی روی پوست کودک استفاده کرد. و آنهایی هم که وجود دارند زیاد خوب و موثر نیستند… پس این عسل که در درمان مشکلات پوستی بسیار موثر است، چاره ی کار شماست. میتوانید امتحانش کنید.